6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională

11.05.2022 14:24:29

6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională

Maria Montessori este un nume de renume mondial în domeniul pedagogiei. Probabil, mulți dintre voi ați auzit despre metodele educaționale Montessori și poate chiar aplicați unele dintre ele. Ele se bazează pe observații științifice ale copiilor în diferite stadii ale dezvoltării lor.

Cercetările medicului și educatorului italian au concluzionat că copiii sunt învățați și crescuți mult mai eficient, fără a fi manipulați prin pedepse și recompense, de exemplu. Ar trebui încurajați să fie o parte activă în procesul educațional, să acumuleze cunoștințe și abilități pentru lumea înconjurătoare nu din obligație, ci pentru că doresc.

Există diferențe semnificative în abordările privind educația și creșterea copiilor folosind metoda Montessori și cele aplicate în educația tradițională. Vom analiza 6 diferențe principale dintre cele două metode și beneficiile lor specifice.

Conform metodei Dr. Maria Montessori, educația copiilor ar trebui să înceapă înainte de vârsta de 3 ani și poate continua până la vârsta de 18 ani . Comunicarea dintre copii-copii și copii-adulți ar trebui să fie baza unei dezvoltări eficiente a copilului .

Abordările acestei metode educaționale pot fi aplicate cu succes atât în mediul școlar, cât și acasă. Există multe cărți și materiale disponibile pe piața bulgară care ar putea fi de mare ajutor oricărui părinte care decide să profite de eficacitatea acestei metode.

Aici rezumăm câteva diferențe cheie între educația tradițională și metoda Montessori, care vă vor prezenta beneficiile specifice ale aplicării aceleiași.

1. Mediu inovator și abordare inovatoare

Metoda Montessori presupune o abordare diferită a educației și creșterii copiilor, pentru care este necesar și un mediu inovator. Este radical diferit de cel pe care îl cunoaștem din instituțiile de învățământ tradiționale.

Există săli de clasă special echipate, adaptate nevoilor individuale ale copiilor. O parte esențială a echipamentului lor sunt jucăriile speciale din lemn pentru copii. Ideea este ca cei mici să se joace cu ei, deoarece lemnul este un material natural și cald. Activitățile de joacă includ stivuirea blocurilor de construcție, cum ar fi Just Blocks - seria SMART și altele asemenea. Ele dezvoltă cu succes gândirea logică și sunt utile în special pentru stimularea imaginației copiilor.

2. Activitate vs. pasivitate

În această metodă educațională, copiii sunt partea activă, adică. ei sunt cei de care se așteaptă să acționeze. Copiii sunt motivați să fie partea activă în acest proces, și nu doar să stea pe loc, ascultând și ascultând ceea ce a spus profesorul. Practic, copilul învață informația personal, prin propriile sale acțiuni.

Aceasta este abordarea mult mai corectă în predarea copiilor de la o vârstă fragedă, experții sunt categoric. Învățarea prin practică este o abordare eficientă în învățarea de informații noi.

3. Profesorul este mai mult un mentor și un observator decât un profesor

Rolul profesorului tradițional a fost înlocuit cu cel al mentorului și consilierului. Să luăm ca exemplu dezvoltarea activității motorii la copii, prin intermediul unui cadru de cățărat din lemn Pickler Triangle - un tip de jucării din lemn bazat pe metoda educațională Montessori. Cand cei mici se joaca cu acest cadru de catarare, rolul profesorului nu este sa-i spuna copilului ce sa faca – sa traverseze in siguranta etc., ci sa-l lase doar sa gaseasca solutia, indrumandu-l pe drumul cel bun.

Într-un proces educațional tradițional, profesorul este cel care spune ce și cum se va întâmpla. i.e. rolul activ al copilului devine pasiv. Metoda Montessori se concentrează pe procesul invers.

4. Copiii progresează în ritmul lor, nu în cel stabilit de un program

Elevii care studiază în metoda Montessori sunt împărțiți în funcție de vârstă. Se încurajează reciproc și învață în grup, motivându-se reciproc, nu din obligație. Această abordare educațională nu are testarea și evaluarea tradițională.

Aici se pune accent pe stima de sine internă și pe satisfacția față de rezultatele obținute, identificate de copii. Acest lucru le permite copiilor să învețe în propriul ritm, mai degrabă decât unul dictat de curricula și urmat de profesori.

5. Învățare prin jucării special inventate și concepute

Dr. Maria Montessori proiectează și jucării speciale ale căror caracteristici și funcționalități urmăresc dezvoltarea unor abilități importante la copii. Nu este un secret pentru nimeni că activitățile de joacă sunt cea mai atractivă modalitate pentru adolescenți de a-și îmbunătăți abilitățile de a face față lumii din jurul lor.

Jucăriile educaționale folosite în predarea Montessori sunt diferite ca mărime, formă și culoare. Există unele care prezintă figuri geometrice solide, cum ar fi Triunghiul Pickler, precum și puzzle-uri, cărți și multe altele. Ceea ce toate jucăriile au în comun este că sunt făcute din lemn. Majoritatea jocurilor permit corectarea de către copil (puzzle-uri, constructori etc.). Acest lucru promovează motivația copilului de a se corecta, repetând pașii unui aranjament puzzle, construcție și nu numai.

6. Învățarea prin practică

Aceasta este o condiție prealabilă sigură pentru ca copiii să învețe cunoștințe și abilități de calitate, dobândindu-le prin diverse activități de joc pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere, motricității fine și altele. După cum a devenit clar, un moment important în dezvoltarea copiilor îl reprezintă activitățile de joc practicate de aceștia.

Conform metodei Montessori au fost dezvoltate mai multe tipuri de jucării, dintre care unele le-am menționat în rândurile de mai sus. De exemplu, casa transformatoare din lemn Montessori , disponibilă în diferite dimensiuni, ajută copiii să-și dezvolte abilitățile cognitive cu succes. Aceasta și multe alte jucării ecologice care, pe lângă faptul că sunt utile pentru învățarea celor mici, sunt concepute și având în vedere planetă, sunt disponibile în magazinul Wooden Magic.

Metoda educațională și educațională Montessori aduce cu ea o serie de beneficii pentru cursanți. Se bazează pe înțelegerea că fiecare copil este individual și nu există o metodă universală de a preda și educa. Din acest motiv, setul de materiale utilizate și abordarea este divers, și nu uniform și strict definit, ca în predarea tradițională din țara noastră.

În Bulgaria, această abordare sprijină și/sau completează metodele tradiționale de predare în instituțiile de învățământ. În această linie de gândire, o oportunitate de a-l practica este implementată activ în centrele de formare (instituții de învățământ private, grădinițe, centre de lucru cu copiii și altele) care funcționează după metoda Montessori. Acestea le oferă o modalitate alternativă și netradițională de a îmbunătăți cunoștințele adolescenților și de a le asigura educația cu drepturi depline.

Metoda Montessori poate fi aplicată cu succes și acasă pentru a sprijini procesul de construire a independenței la adolescenți. Este esențial pentru a oferi sprijinul potrivit intereselor copiilor, precum și pentru afirmarea lor cu succes ca indivizi.

Vezi aici toate seturile de cățărat Wooden Magic

Comentarii

Acest articol nu are inca niciun comentariu

Lasa un comentariu

Seturi de alpinism Montessori din lemn

Seturi de alpinism Montessori din lemn

6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională

6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională

6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională Maria Montessori este un nume de renume mondial în domeniul pedagogiei. Probabil că mulți dintre voi ați auzit 6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională Maria Montessori este un nume de renume mondial în domeniul pedagogiei. Probabil că mulți dintre voi ați auzit 2022-07-25T18:29:21+03:00 6 diferențe între metoda Montessori și educația tradițională

<p><strong><span>Maria Montessori</span></strong> <span>este un nume de renume mondial în domeniul pedagogiei. Probabil, mulți dintre voi ați auzit despre metodele educaționale <strong>Montessori</strong> și poate chiar aplicați unele dintre ele. Ele se bazează pe observații științifice ale copiilor în diferite stadii ale dezvoltării lor.</span></p><p> <span>Cercetările medicului și educatorului italian au concluzionat că copiii sunt învățați și crescuți mult mai eficient, fără a fi manipulați prin pedepse și recompense, de exemplu. Ar trebui încurajați să fie o parte activă în procesul educațional, să acumuleze cunoștințe și abilități pentru lumea înconjurătoare nu din obligație, ci pentru că doresc.</span></p><p> <span>Există diferențe semnificative în abordările privind educația și creșterea copiilor <strong>folosind metoda Montessori</strong> și cele aplicate în educația tradițională. Vom analiza 6 diferențe principale dintre cele două metode și beneficiile lor specifice.</span></p><p> <span>Conform metodei Dr. Maria Montessori, <strong>educația copiilor ar trebui să înceapă înainte de vârsta de 3 ani și poate continua până la vârsta de 18 ani</strong> . Comunicarea dintre copii-copii și copii-adulți ar trebui să fie baza unei <strong>dezvoltări</strong> eficiente a <strong>copilului</strong> .</span></p><p> <span>Abordările acestei metode educaționale pot fi aplicate cu succes atât în mediul școlar, cât și acasă. Există multe cărți și materiale disponibile pe piața bulgară care ar putea fi de mare ajutor oricărui părinte care decide să profite de eficacitatea acestei metode.</span></p><p> <span>Aici rezumăm câteva diferențe cheie între educația tradițională și metoda Montessori, care vă vor prezenta beneficiile specifice ale aplicării aceleiași.</span></p><h2> <span>1. Mediu inovator și abordare inovatoare</span></h2><p> <span>Metoda Montessori presupune o abordare diferită a educației și creșterii copiilor, pentru care este necesar și un mediu inovator. Este radical diferit de cel pe care îl cunoaștem din instituțiile de învățământ tradiționale.</span></p><p> <span>Există săli de clasă special echipate, adaptate nevoilor individuale ale copiilor. O parte esențială a echipamentului lor sunt jucăriile speciale din lemn pentru copii. Ideea este ca cei mici să se joace cu ei, deoarece lemnul este un material natural și cald. Activitățile de joacă includ stivuirea blocurilor de construcție, cum ar fi <a href="https://woodenmagic.eu/product/darven-konstruktor-seriya-smart-malak-just-blocks">Just Blocks - seria SMART</a> și altele asemenea. Ele dezvoltă cu succes gândirea logică și sunt utile în special pentru stimularea imaginației copiilor.</span> </p><p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/darveni-konstruktori-62deb320cbfbe.jpg" /></p><h2> <span>2. Activitate vs. pasivitate</span></h2><p> <span>În această metodă educațională, copiii sunt partea activă, adică. ei sunt cei de care se așteaptă să acționeze. Copiii sunt motivați să fie partea activă în acest proces, și nu doar să stea pe loc, ascultând și ascultând ceea ce a spus profesorul. Practic, copilul învață informația personal, prin propriile sale acțiuni.</span></p><p> <span>Aceasta este abordarea mult mai corectă în predarea copiilor de la o vârstă fragedă, experții sunt categoric. Învățarea prin practică este o abordare eficientă în învățarea de informații noi.</span></p><h2> <span>3. Profesorul este mai mult un mentor și un observator decât un profesor</span></h2><p> <span>Rolul profesorului tradițional a fost înlocuit cu cel al mentorului și consilierului. Să luăm ca exemplu dezvoltarea activității motorii la copii, prin intermediul unui cadru de cățărat din lemn <a href="https://woodenmagic.eu/product/modificirasht-se-pikler-triagalnik">Pickler Triangle</a> - un tip de jucării din lemn bazat pe metoda educațională Montessori. Cand cei mici se joaca cu acest cadru de catarare, rolul profesorului nu este sa-i spuna copilului ce sa faca – sa traverseze in siguranta etc., ci sa-l lase doar sa gaseasca solutia, indrumandu-l pe drumul cel bun.</span></p><p> <span>Într-un proces educațional tradițional, profesorul este cel care spune ce și cum se va întâmpla. i.e. rolul activ al copilului devine pasiv. Metoda Montessori se concentrează pe procesul invers.</span></p><p> <span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/na-pikler-62acf22288c52.jpg" width="601" height="401" /></span></p><h2> <span>4. Copiii progresează în ritmul lor, nu în cel stabilit de un program</span></h2><p> <span>Elevii care studiază în metoda Montessori sunt împărțiți în funcție de vârstă. Se încurajează reciproc și învață în grup, motivându-se reciproc, nu din obligație. Această abordare educațională nu are testarea și evaluarea tradițională.</span></p><p> <span>Aici se pune accent pe stima de sine internă și pe satisfacția față de rezultatele obținute, identificate de copii. Acest lucru le permite copiilor să învețe în propriul ritm, mai degrabă decât unul dictat de curricula și urmat de profesori.</span></p><p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/po-montesori.jpg" width="600" height="371" /></p><h2> <span>5. Învățare prin jucării special inventate și concepute</span></h2><p> <span>Dr. Maria Montessori proiectează și jucării speciale ale căror caracteristici și funcționalități urmăresc dezvoltarea unor abilități importante la copii. Nu este un secret pentru nimeni că activitățile de joacă sunt cea mai atractivă modalitate pentru adolescenți de a-și îmbunătăți abilitățile de a face față lumii din jurul lor.</span></p><p> <span>Jucăriile educaționale folosite în predarea Montessori sunt diferite ca mărime, formă și culoare. Există unele care prezintă figuri geometrice solide, cum ar fi Triunghiul Pickler, precum și puzzle-uri, cărți și multe altele. Ceea ce toate jucăriile au în comun este că sunt făcute din lemn. Majoritatea jocurilor permit corectarea de către copil (puzzle-uri, constructori etc.). Acest lucru promovează motivația copilului de a se corecta, repetând pașii unui aranjament puzzle, construcție și nu numai.</span></p><h2> <span>6. Învățarea prin practică</span></h2><p> <span>Aceasta este o condiție prealabilă sigură pentru ca copiii să învețe cunoștințe și abilități de calitate, dobândindu-le prin diverse activități de joc pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere, motricității fine și altele. După cum a devenit clar, un moment important în dezvoltarea copiilor îl reprezintă activitățile de joc practicate de aceștia.</span></p><p> <span>Conform metodei Montessori au fost dezvoltate mai multe tipuri de jucării, dintre care unele le-am menționat în rândurile de mai sus. De exemplu, casa transformatoare <a href="https://woodenmagic.eu/product/transformirashta-montesori-darvena-kashta-golyama">din lemn Montessori</a> , disponibilă în diferite dimensiuni, ajută copiii să-și dezvolte abilitățile cognitive cu succes. Aceasta și multe alte jucării ecologice care, pe lângă faptul că sunt utile pentru învățarea celor mici, sunt concepute și având în vedere planetă, sunt disponibile în magazinul Wooden Magic.</span></p><p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/darvena-kasa.jpg" width="600" height="600" /></p><p><span>Metoda educațională și educațională Montessori aduce cu ea o serie de beneficii pentru cursanți. Se bazează pe înțelegerea că fiecare copil este individual și nu există o metodă universală de a preda și educa. Din acest motiv, setul de materiale utilizate și abordarea este divers, și nu uniform și strict definit, ca în predarea tradițională din țara noastră.</span></p><p> <span>În Bulgaria, această abordare sprijină și/sau completează metodele tradiționale de predare în instituțiile de învățământ. În această linie de gândire, o oportunitate de a-l practica este implementată activ în centrele de formare (instituții de învățământ private, grădinițe, centre de lucru cu copiii și altele) care funcționează după metoda Montessori. Acestea le oferă o modalitate alternativă și netradițională de a îmbunătăți cunoștințele adolescenților și de a le asigura educația cu drepturi depline.</span></p><p> <span>Metoda Montessori poate fi aplicată cu succes și acasă pentru a sprijini procesul de construire a independenței la adolescenți. Este esențial pentru a oferi sprijinul potrivit intereselor copiilor, precum și pentru afirmarea lor cu succes ca indivizi.</span></p><p> Vezi <a href="https://woodenmagic.eu/category/triagalnik-na-pikler-i-setove-za-katerene">aici</a> toate seturile de cățărat Wooden Magic </p><p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/1Om6V_96LKs" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p><p></p>

Compara produse
Magazinul nostru online foloseşte a.z . "Cookies" Aflaţi mai multe despre Politica noastră de confidenţialitate şi Politica noastră de Cookies
Setări cookie